30.11.2022 | сряда | 03:23

За ядрената смрад и нашенските си „дълбокомъдри“ щуротевини

Публикувано:

Сподели поста:

Умствено недоразвитите също мислят, макар и като умствено недоразвити. При тях също има причинно-следствена връзка, макар и прокъсана и усукана cъобразно особеностите им.

Ето пример: Русия значи, може да употреби ядрено оръжие, ако бъде нападната.

Значи. След референдумите в самообявилите се Луганска Република, Донецка Република, както и в Запорожието, те стават част от Русия. Следователно значи Русия вече е нападната, тъй като в част от тези републики има украински войски.

Следователно значи:
След референдумите Русия по всяко време може да употреби ядрено оръжие срещу нападателя – в случая Украйна. А пък Русия не воюва с Украйна, както твърдят управниците й, а с НАТО и колективния Запад. Значи следователно Русия е в пълното си право да употреби ядрено оръжие срещу Украйна, страните от НАТО и колективния Запад /който вероятно включва Австралия, Канада, а защо не и Япония/.

„И това не е блъф“ – както каза зловещото джудже Владимир Владимирович Путин. Може да му се вярва. Умствено недоразвитите, нравствените уроди, откаченяците и престъпниците не могат да блъфират. Прекалено им е сложно това действие сякаш.

И тук не се знае дали всички разбират каква граница, каква червена линия е прекрачена. Възможността за ядрена война вече не е нулева, не е минимална, не е пренебрежимо малка.

Такова чудо не е било и през времето на студената война, и при Съветския Съюз т. е. е лиро. Съветските ръководители – Хрушчов, Брежнев, Андропов и Черненко бяха всякакви, но не бяха луди и откаченяци като Путин. А може би, като участници в последната световна война, знаят какъв ужас е била тя, не само за победените.

Всичко това поставя и света, и Европа и България пред съвсем нова заплаха. Заплаха, при която България вече не може да хитрее както във времената на бай Ганьо с неговото прочуто:

„И да се прегърнем братски хем с русите, хем с немците… Тю! Да ги порази господ! „

Хитрост, надлежно следвана досега от първите ни държавни мъже – Бойко Борисов и Румен Радев.
Нито пък може да се прилага наглед дълбокоумния подход при енергийните доставки: „ще преговаряме с всички за да изберем най-доброто“.

Защото трябва да си не друго, а умствено недоразвит, за да не разбираш, че с Газпром не може да се преговаря поради простата причина, че това не е компания за добив и търговия с газ, а една от най-мощните дивизии на руската армия.

И да не разбереш, че задевките на служебното правителство с руския газ са били глупави и излишни.

Хитреците, обаче, все пак намериха начин да не застанат на страната на развитите съвременни държави. Похватът е наглед благородното и душеспасително твърдение „войната трябва да спре, противоречията трябва да се решат по дипломатически път, воюващите трябва да седнат на масата на преговорите“. Празни приказки, на които могат да се хванат само извънредно простодушни хорица. И които означават „нямам мнение, а и да имам няма да го кажа, страх ме е, не знам какво да правя, я по-добре да си траем, преклонена главица сабя не я сече“ и прочее наследени от различните видове робства премъдрости.  / Тук не включваме внушенията на користните четирихилядници/.

Всичко това се свежда до отколешното „Преклонената глава сабя не я сече и ако се държим недостойно, унизително и мижитурски, Путин няма да ни спре газа.“

Тази премъдрост обаче не подейства. България беше първата страна, заедно с Полша, на която Русия спря газа. Въпреки подмазването и униженията.

От което изводът е: Политическите водачи този път трябва явно, недвусмислено и безхитростно да заявят възгледите и политиката си. И обществото ни би трябвало да ги оценява и съди точно по тези възгледи и тази политика.

Но тук пак се получава нашенската си мешавица, като следствие на унаследени или придобити похвати за оцеляване – нагаждане, хитруване и тарикатлъци разни всякакви. Наподобяващи котката на Шрьодингер – хем така, хем онака /хем с русите, хем с немците/.

Вицепрезидентката Илияна Йотова, например, изрече нещо достойно:

„Путин трябва да бъде спрян, опасността е към целия континент.”

Нейният началник, президентът, обаче, продължи да си мънка общоприетите безсмислици за евроатлантическата принадлежност с вече втръсналото „ама да внимаваме нещо да не стане“ като прибавка.

Бойко Борисов или си трае, или по време на провинциалните си пуска по едно – „ние сме евроатлантици“. И толкоз. /И какво следва от това ? Пита ли го някой журналист дали е „за“ България да даде на Украйна тежко въоръжение?/

Слави Трифонов се изказа твърдо против Путина, неговата подопечна Ива Митева, обаче, беше повече от мека по същия въпрос.

Мнението на руската партия Възраждане си е ясна. Също и Корнелия Нинова с нейното:

„Войната трябва да спре, да се реши по дипломатически път. Няма да допуснем да бъдем въвлечени във война.“

И отвсякъде се сипят “дълбокомъдри” щуротевини от рода на Демократична България, в това отношение са си последователни, Продължаваме Промяната също, макар и не чак дотам.

Премиерът Гълъбов свика своя ненужен и излишен Съвет по сигурността, който за по-сигурно не реши нищо.

И отвсякъде се сипят „дълбокомъдри“ щуротевини от рода на „най-добре е да сме неутрални, за да станем посредници между Украйна и Русия като турците.“

Като сетнина – България няма да доставя поисканото от Украйна тежко въоръжение.

И заключение – тия хора, политиците, с едно-две изключения /а и не само те/, вгледани в пъповете и рейтингите си , въобще не осъзнавам, че заканите на зловещото джудже Путин не са някакво преувеличение, и че че той наистина трябва да бъде спрян, което може да стане само и единствено след победа, или поне такова военно преимущество на Украйна, което би го накарало да се съгласи на преговори.

А на милото Корнелче, което нямало било да допусне България да бъде въвлечена във война бива да се рече: „България е вече във война, мило Корнелче!”  Защото една тактическа ядрена ракета, изстреляна срещу Одеса няма как да не посипе ядрената си смрад и върху България.

Предишна статия
Следваща статия
Иво Беров
Иво Беровhttp://www.newsone.bg
Иво Беров е роден на 12 декември 1953 г. в София. Завършва френска филология. Работи като каменоделец, пощальон, разносвач на мляко през нощта. От 1991 до 1994 г. работи в предаването на БНТ "Панорама", а след уволнението си оттам - във в. "Демокрация". По това време сатиричният му коментар "Хей, Лице" изобличава уродливостта на набиращия скорост жълт поръчков печат и вдъхновява една генерация млади журналисти.
София
облачно
3.4 ° C
4.5 °
2.8 °
90 %
2.6kmh
100 %
ср
3 °
чт
3 °
пт
5 °
сб
8 °
нд
5 °

Прочети още

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Нитова към Донев: Имате ли информация за областния управител на Хасково и връзката му с голям контрабанден внос от Турция

По-късно през деня областният управител е подал оставка „През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за...

На кръгла маса леви политически формации поставиха начало на съвместна работа

В рамките на кръгла маса под наслов "Лява България - идеи, политики, единение" представители на леви формации в...