fbpx
27.8 C
София
9 август 2022 | вторник | 14:19

“Зелени библиотеки” превземат столичните паркове за осми път

Инициативата стартира на 30 юли в парк "Гео Милев"

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Осмото издание на кампанията “Зелени библиотеки” на Столична библиотека ще приеме своите любители в парковете на София. Стартът на инициативата е на 30 юли 2022 година в парк “Гео Милев”.

Тазгодишната арт програма на “Зелени библиотеки 2022” включва срещи с любими поети, които ще раздават свои нови книги с автографи, интересни тематични изложби и музикални изпълнения на живо.

Посетителите на мероприятията ще имат възможност да разгледат две документални изложби. Едната е “Библиотеката на София разказва”, тя представя драматичната съдба на библиотечните колекции на видни общественици и писатели, редки и ценни издания от фонда на Столична библиотека, които са живи свидетелства на времето и историята на библиотеката и столицата. Експозицията “Из парковете на София – минало и настояще” е другата, чрез която се представят любопитни фотоси и документи за историята, изграждането и обновяването на популярни столични паркове и градини.

“Зелени библиотеки”

Децата и учениците ще могат да участват в образователни игри, в забавно програмиране с различни ботове, да се запознаят с популярната в Корея национална игра “тухо” и да изработят кукли от традиционна корейска хартия. Малчуганите могат да получат първите си уроци по рисуване с ръководителя на детското арт ателие на Столична библиотека художника Христо Кърджилов.

Ще се състои и обичаната от софиянци инициатива “Споделени книги – Вземи, прочети, върни”. Столична библиотека приканва всички посетители да се включат в споделянето на книги, като дарят ново прочетено заглавие от личната си библиотека и вземат различно интересно издание.

“Зелени библиотеки”

Датите, на които можете да посетите кампанията от 10 до 14 часа са на:

30 юли /събота/ – парк “Гео Милев”

6 август /събота / – парк “Заимов”

7 август /неделя/ – Борисова градина

13 август /събота/ – Южен парк

14 август/ неделя/ – парк “Св. Троица”

20 август /събота/ – Западен парк

21 август /неделя/ – Зоопарк

27 август /събота/ – Северен парк

28 август /неделя/ – парк Витоша, пред хижа Алеко

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here