fbpx
19.1 C
София
12 август 2022 | петък | 03:14

За изборите Кирил Петков ще е само с българско гражданство

Dатата на окончателното произнасяне на КС все още не е ясна и зависи от темпото, с което работи докладчикът

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Лидерът на новата политическа формация „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, може спокойно да се кандидатира за депутат. Това е един от изводите, които най-вероятно юристите ще направят категорично, след като днес Конституционният съд качи всички доказателства, получени по казуса с гражданството на бившия служебен министър, съобщава в. “24 часа”.

След заседанието на най-висшия съд ще може да се прочетат документите, изпратени от министерствата на външните работи и правосъдието, от канцеларията на президента, от посолството на Канада в Румъния, както и личните обяснение на самия Кирил Петков.

Приложена ще бъде и неговата декларация от 21 април 2021 г., която той подписва собственоръчно, че е само български гражданин.

В средата на септември правосъдният министър Янаки Стоилов е изпратил своето становище, че в този период служебният министър е бил и български, и канадски гражданин. Това очевидно прави декларацията на икономическия служебен министър с невярно съдържание.

Няма да има обаче решение във вторник, а датата на окончателното произнасяне на КС все още не е ясна и зависи от темпото, с което работи докладчикът Таня Райковска. Запознати с този казус допускат, че финалът ще е преди изборите. Така ще изчистят всички въпросителни преди 14 ноември.

Възможно е конституционните съдии да обявят за противоконституционен указа на президента Румен Радев за назначаване на служебното правителство, но само в частта за Кирил Петков.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img