fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 18:59:00
петък | 27.05.2022 | 18:59:00
28.8 C
София

Южна Корея ще пренасочи втечнен газ към Европа

Това съобщиха в Сеул официални лица, цитирани от Йонхап

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Южна Корея ще пренасочи част от предназначените си за вътрешно потребление доставки на втечнен природен газ (ВПГ) към Европа, за да помогне за облекчаване на енергийната криза, породена в резултат на инвазията в Украйна и последвалите санкции. Това съобщиха в Сеул официални лица, цитирани от Йонхап.

Южнокорейското правителство реши да пренасочи част от своите товари на ВПГ към Европа, тъй като азиатската страна има възможност да окаже подобна подкрепа през пролетния сезон, посочи служител на министерството на търговията, промишлеността и енергетиката.

Той отказа да даде подробности за количествата на енергоносителя, които ще бъдат пренасочени към Европа, и кога ще се случи това, но предвидените доставки ще бъде изпратени преди началото на лятото. Не се очаква обаче обемът да бъде много голям.

Вероятно решението е взето по искане на Съединените щати или европейски държави, каза друг представител на южнокорейското министерство.

През февруари Вашингтон поиска от Южна Корея газова подкрепа за Европа, но тогава правителството в Сеул отхвърли тази идея, допълва БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук