fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 16:15:28
събота | 21.05.2022 | 16:15:28
26.8 C
София

Юлия Тимошенко: Вече са ви включили в списъка на страните, които застрашават империята на Путин

Ако свободният свят не защити Украйна, вие ще бъдете следващите. И тогава ще бъде твърде късно да се вдигнете”, заяви бившият украински премие

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

“Вече са ви включили в списъка на страните, които застрашават империята на Путин да съществува и казаха, че вие не трябва да сте част на НАТО. Вече на вас самите определиха ултиматуми. Ако свободният свят не защити Украйна, вие ще бъдете следващите. И тогава ще бъде твърде късно да се вдигнете”, заяви бившият украински премиер и призова българския народ “да убеди властта да ни помогне с оръжие.” Това заяви в ексклузивно интервю за “Събуди се” по NOVA Юлия Тимошенко, бивш премиер на Украйна и депутат във Върховната рада.

Тимошенко се обърна към българския народ и заяви, че в Украйна не е имало териториална война и повод за инвазия от страна на Руската федерация.

“След 24 февруари се промени не само моят живот, а и на всеки украинец. Има хуманитарна катастрофа, тук се осъществява геноцид”, каза Тимошенко.

Бившият премиер на Украйна и настоящ депутат е в опозиция на сегашното правителство. Тя обаче е категорична че “в момента, в който у нас паднаха първите руски ракети, ние станахме не просто един екип, а всички украинци станахме едно семейство. Днес всички браня своята родна страна”.

“Единствената причина, поради която Кремъл се нахвърли срещу Украйна, е, че Путин не признава, че има такъв народ като украинския и такава страна. Той смята, че ние принадлежим към Руската империя. Той ни отне правото на свобода”, каза Тимошенко.

Според Тимошенко на България вече е поставен ултиматум от страна на руския президент. 

По думите й в Русия си мечтае да се върне към състава си от 1997г.

“Това означава, че Путин иска да се разпорежда на цяла Европа. И ще поиска НАТО изобщо да не съществува на нашия континент. Такива ултиматуми на мирни страни през 21 век са недопустими ”, обясни депутатът”, категорична е тя.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук