fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 19:02

Юлий Павлов: Румен Радев печели от провала на коалицията

Който е да е премиер, президентът ще го държи на къса каишка, смята социологът

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Единствено президентът печели от създалата се политическа ситуация. Нито една опозиционна партия няма интерес от начина, по който се подреждат нещата, а виновните за кризата са ИТН и никой друг. Това твърди социологът Юлий Павлов.

“Смешно е да се обвиняват ГЕРБ, ДПС и “Възраждане” за свалянето на кабинета. Те са опозиция, те това работят. Отговорността е на тази част от управляващата коалиция, която се е откъснала и това е формацията на Слави Трифонов”, категоричен е той.  

Според него Румен Радев ще управлява три-три и половина месеца еднолично и този път ще иска да има служебен кабинет, равно отдалечен от всички политически сили, прогнозира социологът.

Той смята, че когото и да избере за премиер, то Румен Радев ще го държи на къса каишка и ще следи пряко нещата.

“Ясно е отдавна, че президентът Радев има по-скоро проруска позиция. Той обаче се опитва да я представи като балансирана. Въпросът с изгонването на дипломатите е по-сложен. Факт е, че беше извършено дърварски и няма никакъв позитивен резултат от него. Би трябвало да се намери някакво по-щадящо решение”, каза Павлов.

Той коментира и казуса с газа.

“Бяха прекратени всякакви отношения с “Газпром”, без това да се изисква от санкциите, които бяха приети от ЕС. Там има мегдан да се работи и то ще бъде в интерес на българските потребители”, убеден е социологът.

Той коментира в ефира на БНР още, че този парламент е тотално провален и не може да приема закони и решения, защото е против замисъла на основателите на Конституцията.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img