fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 12:45:48
събота | 28.05.2022 | 12:45:48
21.8 C
София

Явор Божанков: НАТО не влиза в конфликта в Украйна, защото това означава Трета световна война

Божанков потвърди позицията на БСП, че няма да подкрепят изпращането на оръжия в Украйна

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

“ГЕРБ внесоха проект на решение в НС страната ни да изпрати оръжия в Украйна. Никой явно не може да приеме, че в България може да има суверенно решение. НАТО не влиза в този конфликт, защото влизайки в него, означава Трета световна война. Българският парламент е взел решение, че ще оказва хуманитарна помощ. Това каза Явор Божанков от БСП в предаването “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

Божанков потвърди позицията на БСП, че няма да подкрепят изпращането на оръжия в Украйна.

“ГЕРБ търсят единствено конфронтация. Тази политическа сила докара българската армия до положение, в което не е ясно какво може да изпрати. ГЕРБ направиха енергийно зависима България от една държава,” заяви Божанков.

Той коментира и поисканата оставка на правителството от ГЕРБ.

“Колкото повече време минава, ГЕРБ върви към разпад, ГЕРБ ги крепи местната власт и веднъж когато я загубят, като политически субект тази сила ще бъде незначителна в българската политика и затова искат оставка на правителството веднага”, обясни депутатът.

“Предизвикване на избори е абсолютна безотговорност, това, което изглежда като слабост на коалицията е нейната сила”, обясни Божанков.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук