fbpx
18.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 05:25

Янаки Стоилов става конституционен съдия

Иван Дерменджиев е новият правосъден министър

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Днес подписах указ за назначаването на Янаки Стоилов за конституционен съдия. Това заяви президентът Румен Радев, който беше на посещение във военната академия “Г.С. Раковски”.

“Авторитетът му на юрист е безспорен и вярвам, че това ще бъде венецът на една достойна кариера на ценностен човек и професионалист. За министър на правосъдието назначих г-н Иван Демерджиев. Той е юрист с авторитет и позиции, който се утвърди като успешен зам.-министър”, обяви Радев.

Той поздрави вътрешното министерство за това, че е стартирало процедурата по отнемането на лиценза на охранителната фирма “Делта гард”.

“Времето на дерибеите свърши. В България е демокрация, в която няма място за частни милиции”, коментира държавният глава.

Президентът коментира и сезирането на прокуратурата от здравния министър д-р Стойчо Кацаров за твърдение на бившия премиер Бойко Борисов, че се прилагат ваксини с изтекъл срок на годност.

“Смаян съм как може г-н Борисов да прави подобни позорни внушения за българските медици, които изпълняват съвестно своята работа. Да плаши българи, като употребява техните страхове предизборно. Това е недопустимо”, отсече той.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here