fbpx
16.7 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 04:05:12
четвъртък | 26.05.2022 | 04:05:12
16.7 C
София

Яхта на руския олигарх Олег Дерипаска е пристигнала в района на турския курорт Гьочек

Дългата 73 метра яхта плава под флага на Каймановите острови и носи името „Клио“

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Яхта, свързана с руския алуминиев магнат Олег Деприпсака, е пристигнала на залив, намиращ се в близост до югозападния турски курорт Гьоджек вчера, съобщава агенция Ройтерс, като посочва, че много руски милиардери се отправят към Турция, за да избягат от западните санкции, наложени на Русия заради инвазията в Украйна. 

Дерипаска, който е основател на руския алуминиев гигант „Русал“, беше санкциониран от САЩ, Европейския съюз и Великобрания. Агенцията припомня, че наскоро Дерипаска призова за мир. 

Дългата 73 метра яхта плава под флага на Каймановите острови и носи името „Клио“. Тя е забелязана вчера в близост до егейския курорт.     

Яхтата „Клио“ пристигна в турския залив, след като две суперяхти, свързани с руския милиардер Роман Абрамович, който се появи изненадващо на преговорите между Русия и Украйна в Истанбул, бяха закотвени в турски пристанища. 

Чуждестранните правителства се опитват да изолират президента Владимир Путин и неговите приближени заради инвазията в Украйна, която Кремъл нарича „специална военна операция“, припомня агенцията. 

Турция, която е страна членка на НАТО, има морска граница с Русия и Украйна в Черно море и поддържа добри отношения с двете държави, като е посредник в решаването на конфликта.  

Анкара подкрепя Киев, като в същото време се противопоставя на санкциите срещу Москва, включително и срещу мерките спрямо руските милиардери, отбелязва Ройтерс.

Турция разчита много на руския енергиен внос и на руските туристи и се превръща в сигурно убежище за бягащите от санкции руски граждани, много от които инвестират в имоти.

В петък украински дипломат заяви, че Украйна работи с Турция за по-голяма подкрепа, но разбира реалността, че Анкара поддържа паралелни връзки с Москва, допълва БТА.      

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук