5.12.2022 | понеделник | 03:49

Warner Bros. Discovery ще излъчи най-интересните състезания от тазгодишния сезон в биатлона

Публикувано:

Сподели поста:

Над 1 100 часа пряко излъчване от 190 състезания в платформите на Warner Bros. Discovery очакват зрителите през сезон 22/23

Warner Bros. Discovery продължава да затвърждава позициите си на Дом на зимните спортове, сключвайки дългогодишно споразумение с EBU за излъчване на състезанията от календара на Международния съюз по биатлон (IBU), което влиза в сила от настоящия сезон.

Сделката включва 44 страни от Европа* и Тихоокеанския регион (с изключение на Китай) и ще предостави на зрителите на платформите на Warner Bros. Discovery – discovery+**, Eurosport и Eurosport App, възможността да проследят всички състезания от Световната купа на IBU, в които французинът Куентен Фило Майле и норвежката Марте Олсбу Рьойзеланд ще опитат да защитят титлите при мъжете и жените.

Тазгодишният календар за Световната купа започва в Контиолахти, Финландия (29 ноември – 4 декември), а следващото издание на Световния шампионат по биатлон ще се проведе в Оберхоф, Германия (10-19 февруари 2023).

Феновете ще имат възможността да се насладят на над 1 100 часа пряко предаване от над 190 състезания през сезон 2022/2023, както и на допълнително съдържание на дигиталните платформи на Warner Bros. Discovery, включително Eurosport.com.

Ето и ключовите дати в биатлона за сезон 2022/2023:

Световен шампионат (мъже и жени): 10-19 февруари 2023 г. (Оберхоф, Германия)

Световна купа (мъже и жени):
Етап 1: 29 ноември – 4 декември: Контиолахти, Финландия
Етап 2: 8-11 декември: Хохфилцен, Австрия
Етап 3: 15-18 декември: Льо Гран-Борнар, Франция
Етап 4: 5-8 януари: Поклюка, Словения
Етап 5: 11-15 януари: Руполдинг, Германия
Етап 6: 19-22 януари: Антхолц-Антерселва, Италия
Етап 7: 2-5 март: Нове Место на Мораве, Чехия
Етап 8: 9-12 март: Йостерсунд, Швеция
Етап 9: 16-19 март: Осло Хоменколен, Норвегия

Троян Пайло, вицепрезидент на отдел „Спортни права“ в Warner Bros. Discovery, сподели: „Притежаваме дългогодишно наследство в отразяването на състезания по биатлон, показвайки най-интересните от тях на любителите на зимни спортове вече 30 години. Освен това сме доказали, че непрестанно привличаме нови фенове, като доказателство за това е рекордно високият зрителски интерес към Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 г. Ние обаче предлагаме интригуващо и комплексно съдържание през цялата година. Много сме щастливи, че сключихме дългосрочно споразумение с EBU, което ще ни позволи да запазим най-престижните състезания по биатлон в нашите канали и да ги показваме на възможно най-голямата аудитория.“.

„Много се радваме, че Eurosport ще продължи да излъчва състезанията от Световната купа и Световния шампионат по биатлон за феновете в Европа. Състезателите предоставят зрелищни надпревари и неповторима драма във всяко състезание, превръщайки биатлона в задължителна част от програмата на всеки фен на зимните спортове.“, каза, от своя страна, генералният секретар на IBU Макс Коб.

Паскал Фрателия, рекламен директор на Eurovision Sport, заяви „Много сме щастливи, че ще си партнираме с Warner Bros. Discovery, за да споделим с феновете вече и извън Европа красотата на биатлона. Той е сред най-атрактивните зимни спортове през последните години и сме горди, че изиграхме своята роля за комерсиалния успех, който изживява в момента IBU.”.

* Паневропейски: всички страни и територии с изключение на Великобритания, Дания, Исландия, Норвегия, Полша, Русия, Финландия, Швеция. Правата за Великобритания включват единствено репортажи.
** Излъчването по discovery+ ще бъде налично в Австрия, Германия, Италия и Нидерландия
ИА newsONE
ИА newsONEhttps://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
разкъсана облачност
4.2 ° C
4.6 °
3.8 °
91 %
6.2kmh
40 %
пн
7 °
вт
10 °
ср
10 °
чт
10 °
пт
5 °

Прочети още

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

„Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ вече в кината

Прелестната анимация „Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ от селекцията на Синелибри 2022 тръгва в регулярно...

Иван Демерджиев: Винаги помнете, че в МВР имате голямо семейство, което държи на вас и ви подкрепя

Ръководството на министерството посрещна на Коледно тържество деца на загинали полицаи и пожарникари. С подкрепата на всички дарители...

Румен Радев и Весела Лечева бяха гости на спектакъла за 80 г. НСА

Президентът Румен Радев и министърът на младежта и спорта Весела Лечева бяха гости на спектакъла „Полет към звездите“...