fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:56

Взривове в складове за боеприпаси на Емилиян Гебрев край Карнобат

На място тече евакуация

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Взривове в складове за боеприпаси край Карнобат вдигна властите на крак. Те се намират на територията на бившите военни поделения в местността известна като “Погребите” край Карнобат. Площта им е около 220 дка. и се стопанисват от фирма “ЕМКО” на бизнесмена Емилиян Гебрев. Първата експлозия отеква в 4 часа в нощта срещу неделя.

“Няма загинал, нямаме ранен човек. Базата се охранява, има направени алармени системи. Те се задействат при нарушение, тръгват хората да проверяват какво е станало и достигат до мястото, където е инициирано нарушението. Слава Богу, че този път пристигат след взрива”, обясни той.

Пред NOVA Гебрев беше категоричен, че взривът и последвалият пожар не са случайни и увери, че се спазват всички изисквания за експлоатацията на складовете.  

“Към момента има само тлеене на определени огнища на мястото”, добави зам.-кметът на града Стефка Иванова. Тя поясни, че хората са евакуирани.

Пожарната чака 2 дрона, за да огледат мястото. Има технологично време, което трябва да мине, за да се влезе на място и да се направи оглед за щетите, пише bTV.

Пожарната чака 2 дрона, за да огледат мястото. Има технологично време, което трябва да мине, за да се влезе на място и да се направи оглед за щетите.

Според кмета на Карнобат Георги Димитров това е първият подобен инцидент в тези складове.

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img