fbpx
20 C
София
14 август 2022 | неделя | 20:13

ВВС приземиха принудително самолет-нарушител

Самоличността на нарушителя е била установена но от Министерство на отбраната не съобщават подробности

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Дежурнна двойка изтребители от състава на Военновъздушните сили от летище Граф Игнатиево бяха вдигнати по тревога за прихващане на самолет-нарушител.

Самолетът “Чесна” 150 е локализиран вчера около 18.00 ч.от наземните средства за ПВО в района на град Свищов, на височина 600 метра. 

Той е навлязъл взоната без полетен план и без включен транспондера за връзка със наземните радари.

Изтребителната двойка го е достигнала за минути ие установила визуален контакт с нарушителя.

Самолетът е съпроводен до летище Бохот, където каца в 18.08 часа. След кацането му дежурният изтребител е блокирал летището до докато Чесната угаси двигателя и наземните власти поемат случая. 

Самоличността на нарушителя е била установена но от Министерство на отбраната не съобщават подробности.

Напомняме, че това е втори подобен случай, като експерти предполагат, че става въпрос за тестване на противовъздушната отбрана на страната.. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img