fbpx
16.2 C
София
неделя | 29.05.2022 | 02:18:33
неделя | 29.05.2022 | 02:18:33
16.2 C
София

Вучич: Сърбия преговаря с две големи автомобилни компании

Вучич допълни, че един от двамата потенциални инвеститора ще вземе решение в края на юли 

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Сърбия преговаря с двама големи автомобилопроизводителя за инвестиции в страната, съобщи снощи в интервю за телевизия „Пинк“ сръбският президент Александър Вучич.

Преговаряме с два фантастични производителя на автомобили. Сърце и душа давам да ги привлека, поне един от тях да дойде в Сърбия. Единият е най-големият в Европа, а другият е световен производител, каза Вучич.

Той допълни, че един от двамата потенциални инвеститора ще вземе решение в края на юли.   В обширното интервю за “Пинк“ Вучич изрази готовност за предсрочни избори в Белград, ако най-голямата опозиционна коалиция “Обединена Сърбия“ поиска.

Мислим, че е логично да има пауза от шест месеца, но ако настояват, нямаме проблем и по-рано да се явим на избори, каза Вучич.

По думите му кандидатът за кмет на Белград на неговата Сръбска прогресивна партия остава бившият сръбски ватерполист Александър Шапич, допълва БТА.

На трети април се проведоха президентски и предсрочни парламентарни избори в Сърбия, както и частични местни избори, включително в Белград. Вучич победи на първия тур на президентските избори с 58,57 процента. На парламентарните избори неговата коалиция спечели най-голяма подкрепа – 42,97 процента, следвана от опозиционната коалиция „Обединена Сърбия“ – 13,6 на сто, на трето място е Социалистическата партия на Сърбия с 11,48 процента от гласовете.

В Белград коалицията на Вучич се представи по-слабо, отколкото средно за страната, като получи минимална преднина от гласовете. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук