fbpx
More

  ВТУ уволни кандидата за президент на ВМРО

  Великотърновският университет “Св. Св. Кирил и Методий” уволни дисциплинарно кандидата за президент на ВМРО доц. Милен Михов. Това съобщиха от ръководството на висшето училище в своята страница във Facebook. Повод за позицията на университета е появилата се информация, че кандидатът за президент на ВМРО е “представен като доцент от ВТУ”.
  От висшето училище уточняват, че преподавателят е уволнен заради уронване на престижа на ВТУ, както и че “сред мотивите за уволнението му има такива, от които би следвало да се заинтересува и прокуратурата”.
  Ректорът на висшето училище проф. д-р Христо Бонджолов участва в Инициативния комитет за издигането на Румен Радев за втори мандат за президент.
  Публикуваме позицията на Великотърновския университет “Св. Св.Кирил и Методий” без редакторска намеса.

  Уважаеми журналисти, моля да проверявате информацията, която поднасяте на своите читатели и зрители, за да не се налага да ви опровергаваме за пореден път публично!
  С голяма изненада чухме, видяхме и прочетохме, че кандидатът за президент на партия ВМРО Милен Михов е представен като доцент от ВТУ. Истината е, че в момента НЕ работи във Великотърновския университет, тъй като е уволнен дисциплинарно за уронване на престижа на Университета. Сред мотивите за уволнението му има такива, от които би следвало да се заинтересува и прокуратурата. Ето защо:

  На снимката: Милен Михов
  • За нарушение на ЗВО, чл. 56. (1) (Изм. – ДВ, бр. 60 от 1999 г., в сила от 02.07.1999 г.) Членовете на академичния състав са длъжни: (изм. – ДВ, бр. 48 от 2004 г., изм. – ДВ, бр. 17 от 2020 г.) да съблюдават научната и професионалната етика, да не провеждат политическа или религиозна дейност във висшето училище.
  • За саботиране на работата на Академичния съвет, опити за проваляне на Общото събрание на Университета чрез ръководените от него партийни структури на ВМРО, в частност Студентския съвет.
  • За създаване на международен проблем с Р Италия и нейни граждани, които се обучават дистанционно в Центъра за квалификации във ВТУ.
  • За квалификацията „Мафия“, публично, в изказване на пресконференция за медиите, към партньорите на Великотърновския университет – най-големия частен италиано-американски университет „Пегасо“, и въвличане на страната ни в международен скандал.
  • За използване на служебното положение и за възпрепятстване в Комисията по образование в НС решаването на всички въпроси, свързани с ВТУ.
  • За обидни изказвания в НС срещу ректора, ректорското ръководство и ВТУ, за опит да се опетни честта и достойнството на преподавателите в Университета.
  • Като помощник-ректор на ВТУ в периода 2007–2015 г. е отговорен за фактическия фалит на Университета (над 6 милиона дълг).
  • За обръчите от фирми, свързани с ВМРО, довели до огромни загуби на ВТУ и участвали във всички строително-ремонтни работи на територията на Университета.
  • За подстрекателство и организиране на поредица от запори на сметките на ВТУ (като правило преди големи национални празници и в края на годините) в опит да се създадат проблеми на ръководството на Университета и невъзможност да се изплащат работните заплати.
  • За опит за незаконна намеса, в качеството му на народен представител, при образуването и воденето на дела по негови сигнали срещу ректора на ВТУ.
  • За възпрепятстване на опитите на ръководството да реализира редица проекти в интерес на работата и за справянето с финансовата криза.
  • Заради проблемите, които той или свързани с него лица от партията ВМРО създаваха на всички фирми, които се опитаха да работят с ВТУ за излизане от кризата.
  • За организиране на поредица от поръчкови проверки, лично и чрез свързани с него лица, по линия на МОН и на Финансовото министерство, целящи да попречат на работата на ВТУ и да прикрият следите на лицата, които участваха във фалита на Университета.
   От Ръководството на ВТУ