fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 16:24

Втори опит за изслушване на Иван Гешев в парламента (ВИДЕО)

иналия петък Иван Гешев присъства на антикорупционната комисия

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Втори опит за изслушване на главния прокурор Иван Гешев ще направят депутатите. Този път в Комисията по конституционни и правни въпроси. Точка първа от дневния ред е обсъждане с участието на главния прокурор на прилагането на закона и дейността на прокуратурата и разследващите органи.

Миналия петък Иван Гешев присъства на антикорупционната комисия, където депутатите го изслушаха за снимките с кюлчетата и пачките, за които се твърди, че са от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов.

Дебатът продължил повече от два часа се превърна в словесен сблъсък между двете страни. В крайна сметка Гешев напусна комисията без да отговори на въпросите на народните представители, като обясни, че задаваните въпроси не е в неговата компетенция. Гешев трябваше да отговаря на въпроси, свързани с ГКПП “Капитан Андреево”, спецсъда, както и кога ще си подаде оставката.

Министерството на правосъдието предлага съдия, избран от съдии, да може да разследва главния прокурор. Този съдия ще бъде избиран от списък, одобрен от магистрати от върховния съд. От този списък ще се избира съдия на случаен принцип. Тези магистрати, които могат да разследват главния прокурор, трябва да са поне от окръжен съд. Такова предложение отправи министърът на правосъдието в оставка Надежда Йорданова.

След като бъде избран, съдията ще действа като прокурор и ще прецени дали да образува досъдебно производство срещу главния прокурор. Това са част от пакет предложения в законодателството, свързани с ефективен механизъм за разследване на главния прокурор и заместниците му.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img