fbpx
More

  ВСС заседава дали да освободи Иван Гешев (ВИДЕО)

  Прокуратурата работи по сигнал на превозвачите за нарушения от Държавна агенция „Автомобилна инспекция“

  Днес Висшият съдебен съвет заседава по същество дали да освободи главния прокурор Иван Гешев от поста му. ВСС вече откри втора процедура за предсрочното освобождаване на главния прокурор.

  “Ако не беше тъжно всичко това, щеше да е смешно”, заяви главният прокурор Иван Гешев преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

  “Нямам никакви притеснения всички основания, посочени от Янаки Стоилов и Надежда Йорданова, да бъдат разгледани на пленума на Висшия съдебен съвет пред българските граждани. Едва ли основание за отстраняване на главен прокурор на страна от Европейския съюз може да бъде това, че той е подарил български класици на неправителствена организация. “, допълни Иван Гешев.

  Тъжното обаче е, че тези измислени основания са политическа поръчка за оказване въздействие върху прокуратурата за отстраняването ѝ и вероятно за използването ѝ като “бухалка” срещу хора, които мислят по различен начин”.

  Гешев допълни, че прокуратурата работи по сигнал на превозвачите за нарушения от Държавна агенция „Автомобилна инспекция“, нарушения от МВР и евентуално извършени длъжностни престъпления.