fbpx
18.5 C
София
12 август 2022 | петък | 11:57

ВСС решава дали да прекрати предсрочно мандата на Иван Гешев (ВИДЕО)

Заседанието на ВСС се провежда на фона на два протеста – на "Правосъдие за всеки" и на гражданско сдружение БОЕЦ

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Заседанието на ВСС беше предшествано от размяна на реплики между правосъдния министър Надежда Йорданова и главния прокурор Иван Гешев. Висшите кадровици се събраха да обсъдят предсрочното освобождаване на обвинител номер по предложения на Надежда Йорданова и на предшественика ѝ – служебният правосъден министър Янаки Стоилов.

Според Гешев исканията на Йорданова и Стоилов са политически мотивирани, целят овладяване на прокуратурата, отстраняването му от поста и “инсталирането на удобен главен прокурор”.

Според Йорданова става дума за упражняване на конституционни правомощия, които задължават който и да е министър на правосъдието, ако разполага с данни за действия или бездействия на главния прокурор, уронили престижа на съдебната власт, да внесе искане за отстраняването му.

Заседанието на ВСС се провежда на фона на два протеста – на “Правосъдие за всеки” и на гражданско сдружение БОЕЦ.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img