fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 02:50:20
петък | 27.05.2022 | 02:50:20
17.8 C
София

ВСС решава дали да освободи предсрочно главния прокурор Иван Гешев

За отстраняване му са необходими минимум 17 гласа

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Висшият съдебен съвет решава дали да прекрати предсрочно мандата на главния прокурор Иван Гешев.

На предишното си заседание съветът прие като допустими за разглеждане по същество 5 от посочените от правосъдния министър Надежда Йорданова основания и 3 – частично. Едно беше отхвърлено като недопустимо.

Сред приетите за разглеждане по същество основания са изявлението на Гешев във връзка с полицейското насилие по време на протестите от лятото на 2020 година, изявлението му, поставящо под съмнение случайното разпределение в съдебната система, както и бездействието по казуса “Осемте джуджета”.

За отстраняване на главния прокурор са необходими минимум 17 гласа, които да подкрепят искането на правосъдния министър.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук