4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:44:49
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:44:49

ВСС откри процедура за избор на председател на ВКС

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Висшият съдебен съвет откри процедурата за избор на нов председател на Върховния касационен съд. Причината е, че мандатът на Лозан Панов изтича на 10 февруари 2022 г  

Кадровиците решиха в четири поредни редовни заседания, в периода от 7 до 28 октомври 2021 г., да се приемат предложения за номинации на кандидати. 

Право да номинират имат трима членове на Съдийската колегия, Пленумът на Върховния касационен съд, който се събира днес онлайн, за да  изработи процедурни правила за номиниране, и правосъдният министър.

Самият избор е насрочен за 14 януари 2022 година – малко по-малко от месец преди края на мандата на Панов.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук