fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 13:04

Временна комисия в парламента ще проучва факти около доставките на петрол за Лукойл

Със 118 гласа "за", 80 - "против" и  17 - "въздържал се" бе приет проектът на ГЕРБ-СДС

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Парламентът реши временна комисия да проучи фактите и обстоятелствата около доставката на суров петрол до “Лукойл Нефтохим Бургас“ .

В пленарната зала влязоха за разглеждане два почти идентични проекта за решение – на ГЕРБ-СДС и на “Демократична България” (ДБ).

Със 118 гласа “за”, 80 – “против” и  17 – “въздържал се” бе приет проектът на ГЕРБ-СДС. Така бе създадена временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с доставката на суров петрол до производителя на горива “Лукойл Нефтохим Бургас“ АД. Тя е от 14 народни представители на паритетен принцип – по двама от група, срокът за работата ѝ да е един месец. За председател беше избран Андрей Михайлов от “Има такъв народ”. Не бяха одобрени кандидатурите, начело на временния орган да бъдат Александър Ракшиев от “Продължаваме Промяната” (ПП)  и на номинираната от “Възраждане” Искра Михайлова.

След като беше приет проектът на ГЕРБ-СДС, от ДБ оттеглиха своя. Той предвиждаше временна комисия да провери обстоятелствата, свързани с увеличение на цената на суровия петрол, закупуван от “Лукойл Нефтохим Бургас“ АД, управлението и дейността на “Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и действията, предприети от държавата. Предлагаше се комисията да установи фактите и обстоятелствата за периода от 1 януари 2015 г. до 31 май 2022 г. в т.ч използвани посредници, предприети от държавата действия в “Лукойл Нефтохим Бургас“ АД, разликата между покупна и борсова цена, както дейността и управлението на рафинерията. Идеята беше депутатите в нея да работят два месеца.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img