fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 06:50:19
петък | 20.05.2022 | 06:50:19
5.7 C
София

Временна анкетна комисия за спрения газ от “Газпром” (ВИДЕО)

Временната комисия ще действа 1 месец, а за неин председател беше избран Даниел Митов от ГЕРБ

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Временна анкетна комисия ще проверява фактите, довели до спиране на газа за България  от руска страна, както и проведената процедура по избор на алтернативни доставчици от “Булгаргаз”. Мотивите на опозицията са, че трябва да се изяснят причините, поради които “Булгаргаз” не е резервирала капацитет за осигуряване на алтернативни източници и по какъв начин е избрана фирмата посредник – “МЕТ Трейдинг”. Временната комисия ще действа 1 месец, а за неин председател беше избран Даниел Митов от ГЕРБ.

“Ние от ИТН ще подкрепим тази временна комисия, въпреки че това ще бъде безсмислена комисия, тъй като въпросите, които колегите от опозицията задават, на тях им беше отговорено миналата седмица от министъра на енергетиката.”, заяви председател на ПГ на „Има такъв народ” Тошко Йорданов от трибуната на НС.

Депутата от Герб Делян Добрев  коментира в кулоарите на парламента  новината, че премиерът Кирил Петков е договорил в САЩ доставки на втечнен природен газ.

“Нищо не е ясно от това, което чухме до момента освен едно обещание, една клетва от страна на премиера, че газът е по-евтин. Позволете ни да се съмняваме, защото опита ни с това правителство и истините, които казват е недобър.” 

Министърът на икономиката Корнелия Нинова също се съгласи, че информацията е твърде оскъдна към момента

“Нека да се прибере премиерът, да получим информация в четвъртък на Министерски съвет и тогава ще коментираме.”,  добави вицепремиера  Корнелия Нинова.

Всеки опит за разнообразяване на газовите доставки трябва да бъде подкрепен, заяви президентът Румен Радев в коментар за договорените по време на посещението на премиера Кирил Петков в САЩ доставки на втечнен природен газ за страната ни.

Радев не разполага с информация за точните параметри на сделката, но призова правителството да търси най-изгодните условия за България 

- Реклама -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук