fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:56:48
четвъртък | 26.05.2022 | 17:56:48
26.8 C
София

Време е за XXII варненска универсиада

Тя ще се проведе в периода от 9-ти до 16-ти

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Над 400 студенти ще участват в XXII Варненска универсиада, която ще се проведе в периода от 9-ти до 16-ти април, съобщават от Общината. Организатори на събитието са дирекция “Спорт”, студентските съвети и звената по спорт в шестте университета в града. Участниците ще се състезават в пет вида спорт – стрийтбол 3х3, тенис, мини футбол, плуване и лекоатлетически крос.

Турнирът ще бъде открит на 9-ти април от 11.00 ч. в Морската градина с най-масовото състезание – лекоатлетически крос.  Дисциплината за мъжете е 2000 метра гладко бягане, а за жените – 1000 м. В кроса няма ограничения в броя на участниците, всички желаещи имат възможност да се включат.

На 10-ти април от 10.30 ч. на басейн “Приморски” студентите ще мерят сили в плуването.

На 12-ти и 13-ти април на спортните терени на ОСРК “Младост”  ще се  играят мачовете. И тази година всеки университет има право да се включи с два отбора, като заявка за участие са подали общо осем университетски отбора. Турнирът стартира с двубоя между съставите на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” и Технически университет. Полуфиналните и финални срещи са предвидени за 13-ти април от 16.50 часа в ОСРК “Младост”.

В общинския тенис комплекс “Чайка” на 12-ти и 13-ти април ще се проведе състезанието по тенис. Регламентът предвижда индивидуален турнир по схема на елиминация, а стартът е в 09.30 часа.

Универсиадата завършва на 16-ти април от 11.00 ч. в двора на Варненската търговска гимназия “Г. С. Раковски” с турнира по стрийтбол 3х3. Предварителни заявки за участие са подали представителите на 5 университета.
 
Награждаването на победителите в  XXII Варненска универсиада ще става на място, след приключване на съответния турнир, съобщават от дирекция „Спорт“ към Община Варна.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук