8.12.2022 | четвъртък | 02:21

Време е за ски сезон 2021/2022

Публикувано:

Сподели поста:

Ски сезонът в българските курорти стартира с отлични зимни условия. Той беше открит на 17 декември Пампорово, а на 18 декември това ще се случи в останалите ски зони.

В Банско стартът на новия сезон е точно в 12 часа. Той ще бъде отбелязан с тържествено спускане на деца по писта „Томба“.

Банско открива зимния сезон на 18-ти декември | NewsONE

Достъпът до съоръженията по пистите е без маски, но изискването за дистанция остава. Маска ще ни е нужна само в закритите части – заведения, хотели.

Тази година посетителите ще плащат повече за лифтовете.   

В ски зона „Боровец“ миналогодишните цени ще са в сила само в първата седмица след откриването – от 18 до 26 декември, включително.

От 27 декември дневната карта за възрастни е на цена от 75 лева, за младежите между 14 и 22 години, както и за хората на и над 65 години – 54 лева, за децата от 7 до 13-годишна възраст е 44 лева. Децата под 7 години ползват съоръженията безплатно. Седмичната карта е 400 лева за възрастни.

Стела Балтова: Качваме се на лифт без “зелен” сертификат | NewsONE

И Пампорово, и Банско също имат промо пакет в рамките на първите дни след откриването на сезона.

От 18 до 28 декември, включително, в Пампорово тече промоционален период с цени на еднодневна лифт карта, на миналогодишната цена от 62 лева за възрастен, 49 лева за младежи и 37 лева за деца.

От 29 декември влизат в сила редовните цени на ски услугите за зимен сезон 2021/2022 с цена на еднодневна лифт карта от 75 лева за възрастен, 59 лева за младежи и 45 лева за деца.

До 26 декември пък цените в Банско са като миналия сезон.

От 27 декември обаче дневната лифт карта за възрастни ще е на цена от 79 лева, за студенти/ученици от 13 до 19 години и за пенсионери до 75 години – 70 лева, а за деца от 7 до 12 години – 43 лева. Символична сума от 1 лев ще се заплаща за деца до 7-годишна възраст и пенсионери над 76 години. 61 лева е полудневната карта, която може да се ползва след 12:30 часа и тя е само за възрастни.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
ясно небе
2.4 ° C
2.9 °
1.8 °
96 %
0kmh
9 %
чт
10 °
пт
11 °
сб
14 °
нд
11 °
пн
10 °

Прочети още

Победители в конкурса „Иновативно предприятие на годината 2022″

Победители в конкурса „Иновативно предприятие на годината 2022"

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на ЕЦБ Кристин Лагард

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на ЕЦБ Кристин Лагард

Иван Шишков: До няколко дни ще са готови допълнителни указания към общините за прилагане на индексацията на договорите в строителството

Иван Шишков: До няколко дни ще са готови допълнителни указания към общините за прилагане на индексацията на договорите в строителството

ЕК ще представлява България при оспорване на фактура за допълнителни разходи по предварително споразумение за закупуване, производство, закупуване и доставка на ваксина срещу COVID-19...

ЕК ще представлява България при оспорване на фактура за допълнителни разходи по предварително споразумение за закупуване, производство, закупуване и доставка на ваксина срещу COVID-19 в ЕС