fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 05:24

Връщат мигащата зелена светлина на светофарите

Това ще бъде осигурено с промяна в Наредбата за регулиране на движението по пътищата със светлинни сигнали

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Връщат мигащата зелена светлина на светофарите. За целта Министерството на регионалното развитие (МРРБ) ще промени Наредба № 17 от 2001 г. за регулиране на движението по пътищата със светлинни сигнали. 

Край с предупредителното мигане на светофарите в София | NewsONE

До този развой на събитията се стигна, след като миналата седмица започна поетапното премахване на тази възможност, тъй като противоречала на закон и Виенската конвенция.

Това обаче предизвика лавина от недоволство и опасения на пътни експерти, които алармираха, че отново ще нарасне броят на катастрофите. Смята се, че именно предупредителното зелено е основната причина за намаляването на пътните инциденти в градовете.

Служебният регионален министър арх. Виолета Комитова е дала уверение, че мигащото зелено ще се върне. Тя е е заявила, че иска да защити обществения интерес, но по законен начин.

Тя е съобщила, че МРРБ не е предприемало никакви стъпки за спиране или ограничаване на използването на т.нар. “мигащ зелен светофар”.

От ведомството ще отправят официално запитване до кмета Йорданка Фандъкова, каква е причината премахването на предупредителния зелен сигнал.

“Логичен е въпросът, как са работили устройствата от 2017-та година насам и какъв е конкретният повод за спирането им към днешна дата, още повече, че за въвеждането им са инвестирани много средства през последните години”, се казва в съобщение на МРРБ.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img