30.11.2022 | сряда | 03:04

Връщане на големите ученици в клас със „зелен“ сертификат, предлагат от МОН

Публикувано:

Сподели поста:

Министерството на образованието предлага големите ученици, които разполагат със „зелен“ сертификат, да могат да се върнат в клас, съобщиха от ведомството.

Проектът предвижда, ако 50% от децата в един клас доказано са ваксинирани, преболедували или имат антитела срещу коронавирус, те да се върнат в училище без тестване. Останалите ще продължат да учат дистанционно.

Мярката е заложена в актуализираните от МОН Насоки за обучение в извънредна епидемична обстановка. Чака се съгласие от здравното министерство.

Освен това се предлага на частните училища да бъде разрешено да купуват тестове за Ковид-19, които отговарят на изискванията на здравното министерство.

Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
София
облачно
3.4 ° C
4.5 °
2.8 °
90 %
2.6kmh
100 %
ср
3 °
чт
3 °
пт
5 °
сб
8 °
нд
5 °

Прочети още

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Нитова към Донев: Имате ли информация за областния управител на Хасково и връзката му с голям контрабанден внос от Турция

По-късно през деня областният управител е подал оставка „През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за...

На кръгла маса леви политически формации поставиха начало на съвместна работа

В рамките на кръгла маса под наслов "Лява България - идеи, политики, единение" представители на леви формации в...