fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 21:33

Володимир Зеленски уволни главния прокурор на Украйна и шефа на специалните служби

В Украйна се разследват 651 случая на държавна измяна и сътрудничество с окупатора от служители на Службата за сигурност и Генералната прокуратура, като вече са привлечени като заподозрени 198 души

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Украинският президент уволни главния прокурор и началника на Службата за сигурност на Украйна (СБУ).

Ирина Венедиктова е отговаряла и за разследване на военните престъпления на руската армия, а за отстраняването на Иван Баканов имаше спекулации от месеци насам, че предстои. Но Володимир Зеленски направи доста сериозна стъпка с обвинения за държавна измяна и сериозни провали в редиците на спецслужбите.

“Подобен набор от престъпления срещу основите на националната сигурност на държавата и връзки, които са регистрирани между служители на правоохранителните органи на Украйна и специалните служби на Русия, повдигат много сериозни въпроси пред съответните ръководители. Всеки от тези въпроси ще получи подходящ отговор”, каза Зеленски.

В Украйна се разследват 651 случая на държавна измяна и сътрудничество с окупатора от служители на Службата за сигурност и Генералната прокуратура, като вече са привлечени като заподозрени 198 души, каза Зеленски.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img