fbpx
More

  Володимир Зеленски: Украйна понася болезнени загуби

  Но ние трябва да се държим здраво, заяви президентът

  Украинските сили понасят болезнени загуби в боевете срещу руските войски както в град Северодонецк, така и в региона на Харков. За това информира Ройтерс, цитирайки изказване на украинския президент Володимир Зеленски.

  В своето вечерно обръщение той също така каза, че в този момент Украйна се нуждае от модерни противоракетни оръжия и добави, че не може да има оправдание за страните партньорки да забавят доставките, предаде БТА.

  „Някои руски ракети успяват да избягнат отбраната и причиняват жертви.Най тежките сражения, както преди, са в Северодонецк и други близки градове и селища. Загубите, за жалост, са болезнени”, каза Зеленски.

  “Но ние трябва да се държим здраво – да се държим здраво е от такова критично значение за Донбас. Колкото повече загуби понесе врагът там, толкова по-малко сили ще му останат, за да продължи със своята агресия”, добави той.

  „Украйна също търпи болезнени загуби в региона на Харков, източно от Киев, където Русия се опитва да заздрави позициите си, след като наскоро беше отблъсната. Сраженията там продължават и трябва да продължим да се бием, да се бием здраво”, добави той.