fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 14:40

Володимир Зеленски ще отстрани от длъжност 28 служители на Службата за сигурност на Украйна

Причината е незадоволително извършване на работата

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

От длъжност ще бъдат отстранени още 28 служители на Службата за сигурност на Украйна, чийто шеф беше уволнен в неделя вечерта. Това обяви украинският президент Володимир Зеленски.

Във вечерното си обръщение Зеленски каза, че става дума за служители на различни равнища, които по думите му са извършвали незадоволителна работа.

В неделя, когато освен началника на тайните служби беше освободена и главния прокурор Ирина Венедиктова, президентът се аргументира с факта, че техни служители са останали на територии, окупирани от Русия.

А това според властите в Киев е предателство. От канцеларията на президента допълват, че продължава разкриването на руски шпиони в редиците на украинските държавни служби.

Според анализатори истинската причина за отстраняването на главния прокурор и тайните служби е желанието на Зеленски да засили контрола си над двете организации.

“Извършваме вътрешна проверка в редиците на Службите за сигурност на Украйна. Обмисля се освобождаването на още 28 служители на различни нива. Причините са сходни – незадоволително извършване на работата. А иначе – въоръжените ни сили успяха да нанесат чувствителни поражения на окупаторите. Все по-трудно е за руската армия да удържа позициите си в завладените територии. Стъпка по стъпка, ние постигаме напредък. Скоро украинският флаг отново ще се развява навсякъде”, обяви украинският президент Володимир Зеленски.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img