“Руските войски не са пробили все още отбраната на украинските сили в Източна Украйна. Обстановката на фронта не е претърпяла никакви съществени промени през изминалите 24 часа. Изключително геройската отбрана на Донбас продължава“.

Това заяви президентът Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение, цитирано от ДПА. Зеленски използва изказването си, за да постави под съмнение руските твърдения, че победата на Москва в Донбас е неизбежна.

По думите на президента най-ожесточени остават боевете в района на Северодонецк, Лисичанск и Попасна.

“Усеща се, че окупаторите не са очаквали да срещнат такава упорита съпротива”, добави той.

Според Зеленски Русия се опитва да разположи още части в Донбас и Херсонска област, за да предотврати възможни украински контраатаки, предаде БТА.

“Какъв е смисълът изобщо от това? При всяко положение в голямата си част окупационните сили отдавна са разбрали безперспективността за тях в Украйна”, заяви той. Според Зеленски от началото на инвазията в Украйна са загубили живота си над 31 000 руски войници.

“От 24 февруари Русия заплаща за напълно безсмислената си война срещу Украйна с по над 300 войници на ден. И ще дойде ден, когато броят на жертвите ще надхвърли границите на допустимото дори и за Русия”, каза той.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here