fbpx
More

  Володимир Зеленски призова за максимални санкции срещу Русия

  Страната се нуждае от финансиране от поне 5 милиарда долара месечно, заяви украинският президент

  Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за максимални санкции срещу Русия в онлайн обръщение към Световния икономически форум, събрал в Давос бизнес лидери и представители на

  Според Зеленски, за да бъде спряна агресията на Русия, към санкциите срещу нея трябва да бъдат добавени петролно ембарго, блокиране на всички нейни банки и пълно прекратяване на всякаква търговия с руски компании.

  “Ето какви трябва да бъдат санкциите: Те трябва да бъдат максимални, така че Русия и всеки друг потенциален агресор, който иска да започне жестока война срещу свой съсед, да осъзнава ясно непосредствените последици от тези действия”, каза Зеленски.

  Според украинския лидер това ще бъде прецедент, който ще работи през следващите десетилетия. В речта си президентът на Украйна настоя всички чуждестранни компании да се изтеглят от Русия, предаде БТА.

  Зеленски каза още, че Украйна се нуждае от финансиране от поне 5 милиарда долара месечно, предаде Асошиейтед прес.

  “Ако бяхме покрили сто процента от нашите нужди наведнъж, през февруари, в резултат щеше да бъде спасен животът на десетки хиляди хора. Ето защо Украйна се нуждае от всички поискани от нея оръжия, а не само от тези, които бяха доставени”, заключи украинският президент Володимир Зеленски в своята виртуална реч пред форума в Давос.