fbpx
16.2 C
София
неделя | 29.05.2022 | 02:15:05
неделя | 29.05.2022 | 02:15:05
16.2 C
София

Володимир Зеленски призова руските войници да откажат да се бият

Всеки руски войник все още може да спаси собствения си живот. По-добре е да оцелеете в Русия, отколкото да загинете на наша земя, каза президентът на Украйна

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Украинският президент Володимир Зеленски премина на руски в еженощното си видеообръщение, за да призове руските войници да откажат да се бият в Украйна и каза ,че дори техните генерали очакват десетки хиляди от тях да умрат, предаде Асошиейтед прес.

Зеленски каза, че Русия набира нови войници “със слаба мотивация и малко боен опит” за бойните съединения, които са понесли тежки жертви в началото на войната, така че тези съединения да бъдат хвърлени обратно в битката. Той заяви, че руските командири много добре разбират, че хиляди войници ще умрат и хиляди ще бъдат ранени през идните седмици, предаде БТА.

 “Руските командири лъжат войниците си, когато им казват, че могат да бъдат подведени под сериозна отговорност, ако откажат да се бият и не им казват, например, че руската армия подготвя допълнителни хладилни камиони за съхраняване на телата. Не им казват за новите загуби, които генералите очакват”, каза Зеленски късно вчера.

“Всеки руски войник все още може да спаси собствения си живот. По-добре е да оцелеете в Русия, отколкото да загинете на наша земя”, добави той.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук