fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 02:51:59
петък | 27.05.2022 | 02:51:59
17.8 C
София

Володимир Зеленски предаде официално попълнения въпросник за членство на Украйна в ЕС

От канцеларията му обявиха, че очакват Украйна да получи статут на кандидат-член на ЕС през юни

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Украинският президент Володимир Зеленски предаде днес официално на представител на ЕС попълнения въпросник за започването на процес по приемането на Украйна в съюза и изрази надежда, че до седмици тя ще добие статут на кандидат-член, предаде Ройтерс.

Председателят на европейската комисия Урсула фон дер Лайен връчи на Зеленски въпросника по време на посещението си в Киев на 8 април, като обеща Украйна да бъде приета в съюза по ускорена процедура.

На видеоматериал, разпространен от украинското президентство, се вижда как Зеленски предава на представителя на ЕС документа.

“Силно вярваме, че тази процедура предоставяне на кандидатски статут ще се осъществи през следващите седмици и че тя ще бъде положителна в историята на нашия народ предвид цената, която той плаща по пътя към независимост и демокрация”, казва украинският президент по време на церемонията.

По-рано днес от канцеларията на Зеленски обявиха, че очакват Украйна да получи статут на кандидат-член на ЕС на срещата на върха на съюза през юни. Като кандидат за членство страната трябва да започне преговори за привеждането на своето законодателство в съответствие с правната рамка на ЕС, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук