fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 03:19:40
петък | 27.05.2022 | 03:19:40
17.8 C
София

Володимир Зеленски и Кристалина Георгиева обсъдиха възстановяването на Украйна след войната

Двамата лидери са коментирали осигуряването на финансовата стабилност на Украйна

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е разговарял с управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева за въпроси, свързани с финансовата стабилност на Украйна, както и за възстановяването на страната след войната, предаде Ройтерс.

Обсъдихме с управляващия директор на МВФ Георгиева въпроса, свързан с осигуряването на финансовата стабилност на Украйна и подготовките за възстановяването след войната. Ние имаме ясни планове за сега, както и планове за бъдещето. Сигурен съм, че сътрудничеството между МВФ и Украйна ще продължи да бъде продуктивно, написа снощи Зеленски в Туитър.

Георгива също потвърди в Туитър, че разговорът се е състоял. Тя благодаря на Зеленски за разговора и посочи, че подкрепата е важна за полагането на основите за възстановяването на модерна и конкурентноспособна Украйна.

Украинският премиер Денис Шмигал заяви, че ще участва в срещите на срещи на Международния валутен фонд и Световната банка във Вашингтон тази седмица и ще поиска по-голяма финансова подкрепа за Украйна, допълва БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук