fbpx
25.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 14:33:19
събота | 28.05.2022 | 14:33:19
25.8 C
София

Володимир Зеленски и Кирил Петков са подписали декларация за европейската перспектива на Украйна

В Украйна защитаваме ценностите на цяла Европа, на целия свят, отбеляза Зеленски

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Володимир Зеленски и Кирил Петков са подписали обща декларация за европейската перспектива на Украйна, съобщи украинският президент на съвместна пресконференция след срещата на двамата в Киев.

Премиерът Петков е на посещение в украинската столица заедно с ръководена от него делегация, за да се запознае с последиците от военните действия.  

Украйна има нужда от подкрепа за нашето европейско бъдеще. В Украйна защитаваме ценностите на цяла Европа, на целия свят, отбеляза Зеленски.

Убиват се хора, унищожават се сгради, но ние устояваме. Усещаме, че целият цивилизован свят подкрепя Украйна, в това число и България, посочи още украинският президент. 

Той допълни, че Украйна е готова да снабдява България с електроенергия, както и да си сътрудничи с българската страна за трансфер на газ. 

Благодарим за подкрепата и човешкото отношение към украинските бежанци, каза още украинският президент. 

Володимир Зеленски отбеляза, че България е сред приятелски настроените страни по отношение на подкрепата за Украйна, съобщава украинската агенция УНИАН. Той направи това изявление на съвместния брифинг с българския премиер Кирил Петков, в отговор на въпрос на журналисти за българската подкрепа за Украйна в контекста на военната помощ.

Бях открит и откровен, когато благодарих на премиера, който действително ни помага. Той не просто иска да помогне, не просто обещава. А помага, отбеляза Зеленски.

Украинският президент добави, че всяка страна помага с това, с което може.

Понякога тази или онази страна може да има, например, хиляда самолета и да не отдели нито един. А някой може и да не ги има, а да даде повече, отколкото имаш ти. И затова смятам, че България е сред приятелските страни в този втори списък, за който току-що ви казах. Те помагат по различни начини: и по пътя на санкциите, и в подкрепа на членството ни в Европейския съюз, и за ремонт на важна техника… която днес може просто да опази живота на хора. Това също е подкрепа, подкрепа в областта на отбраната, за защитата на нашата държава, отбеляза Зеленски, цитиран от БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук