Украинският президент Володимир Зеленски обеща на своите сънародници Украйна да си върне анексирания от Русия полуостров Крим.

„Украинското знаме отново ще се развее над Ялта и Судак, над Джанкой и Евпатория“, каза вчера Зеленски в ежедневното си вечерно видеопослание в Киев, предаде ДПА.

„Разбира се, че ще освободим Крим“, каза президентът и допълни, че битката за Донбас ще стане най-жестоката в европейската история, цитира БТА.

„За нас човешката цена на тази битка е много голяма. Тя е просто ужасяваща“, каза Зеленски и добави: „Ежедневно обръщаме внимание на нашите партньори върху факта, че само достатъчен брой модерна артилерия за Украйна ще ни осигури предимство“.

Предишна статияНад 110 000 ученици се явяват на НВО по български език
Следваща статияКирил Петков: Важно е да имаме 121 депутати без зависимости
Avatar photo
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.