fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 08:40:58
петък | 27.05.2022 | 08:40:58
15.8 C
София

Войната в Украйна възпрепятства търговското корабоплаване

За това предупреждава Агенцията за икономическо развитие на Германия

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Агенцията за икономическо развитие на Германия – Germany Trade & Invest (GTAI) информира за новите рискове за търговското корабоплаване в пристанищата на Черно море – румънското пристанище Констанца и българските пристанища Варна и Бургас, съобщиха от Германо-българската индустриално-търговска камара, предаде БТА.

В статията “Войната в Украйна възпрепятства търговското корабоплаване” се казва, че най-голямото пристанище на Черно море е Одеса трябва да бъде избягвано от търговските кораби . Това забавя веригите за доставки. Застрахователите вече реагират на това, се посочва в бюлетина. Войната в Украйна нарушава веригите за доставки в Черно море. Там рисковете за търговските кораби са се увеличили.

“Застрахователите увеличиха застрахователните премии за плаване в Черно море”, каза Венцислав Иванов, директор на Изпълнителната агенция “Морска администрация”. Безопасността на корабите е гарантирана, казва още той.

Специално в румънското пристанище Констанца се трупат търговски кораби. Доставките, които първоначално са били предназначени за Одеса или молдовското дунавско пристанище Джурджулещ, се събират там. Корабите са натоварени с насипни товари и контейнери. Пристанището обработва около 6 000 до 7 000 допълнителни контейнера на ден. Междувременно пространството за временно съхранение на контейнерите става все по-оскъдно, тъй като няма достатъчно камиони, които могат да транспортират стоките веднага.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук