fbpx
15.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 06:38

Взрив на водопровод остави 100 000 души във Великотърновско на сухо

Очаква се до 24 часа водата да бъде пусната

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Взрив на магистралния водопровод, захранващ Велико Търново и селищата в общината, остави над 100 хиляди души без вода. Аварията е възникнала тази сутрин в землището на великотърновското село Присово. Пробивът е на метална тръба с диаметър от 1000 милиметра.


От местното ВиК дружество увериха, че вече е създадена организация по подмяна на авариралата тръба и се очаква водоподаването да бъде възстановено в рамките на 24 часа.

Аварията възниква точно ден, след като в Община Велико Търново стартира голям проект за смяна на ВиК-мрежата под булевард “България” и частично – под ул. “Бачо Киро” и ул. “Цар Самуил” (до кръстовището с ул. „Цар Тодор Светослав“).

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here