27.01.2023 | петък | 01:18

Води се разследване за изгореното 4-годишно момче

Публикувано:

Сподели поста:

Под наблюдението на Районна прокуратура – Благоевград се води разследване за извършено престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 4, вр. чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК – причиняване на средна телесна повреда на малолетно дете.

В 16,30 ч. на 12.01.2023 г. в Районно управление на МВР в гр. Благоевград е постъпил сигнал от Центъра за спешна медицинска помощ в града за 4-годишно дете с множество изгаряния по тялото.

Установеното местопроизшествие на ул. „Липа“ в гр. Благоевград е посетено от дежурна оперативна група. Констатирано е, че в имота има новоизграждаща се пристройка към сграда – къща.

Именно там пострадалото момче А.С. (на 4 години) заедно с брат си – 7-годишният К.С., запалили огън, като използвали запалка и намиращите се наоколо отпадъци.

Малолетният А.С. се спънал и паднал в огъня по гръб. Брат му се изплашил и извикал майка им, която по това време се намирала в къщата.

Пострадалото дете е транспортирано за оказване на медицинска помощ до МБАЛ – Благоевград. При прегледа е установено, че то е с около 40-50 % изгаряния по тялото. Това наложи спешното му настаняване в детско реанимационно отделение в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ в гр.София. Понастоящем състоянието на А.С. е тежко. Получените при инцидента изгаряния създават опасност за живота на детето.

Действията по разследването продължават и към този момент. Установена е стопена пластмасова бутилка със специфична миризма на запалителна течност, намерени са и изгорелите дрехи на детето.

Незабавно е уведомен орган за закрила на детето на местно ниво – дирекция „Социално подпомагане“, отдел „Закрила на детето“ гр. Благоевград.

Днес, 13.01.2023 г., предстои провеждане на действия с оглед прилагане на координационен механизъм за защита на дете в риск по смисъла на законови регламенти.

Проверява се и версията за оставянето на малолетното дете без надзор и достатъчно грижа от страна на родителя, което е създало опасност за неговия живот.

Новините от България

Следете новините от всяка община в България в национална информационна медия "България1".

meteoONE

София
слаб снеговалеж
-0.8 ° C
-0.4 °
-1.2 °
96 %
0kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
вт
-1 °
newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
слаб снеговалеж
-0.8 ° C
-0.4 °
-1.2 °
96 %
0kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
вт
-1 °

Прочети още

Оригиналният HBO драматичен сериал „Наследници“ се завръща с четвърти сезон на 27 март

Създаден от Джеси Армстронг, четвъртият сезон на наградения с Emmy® оригинален драматичен сериал на HBO Наследници дебютира в...

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа #саботаж #НПК #съдебна #реформа #разследване #ПП #ДБ #заседание #Възраждане #ИванГешев

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 26.01.2023 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -5 С до +9°С. Времето над страната е облачно. Слаб вятър духа в областите:...

Георги Първанов: Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата

Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата. Особено на фона на безпринципния изблик на любов...