fbpx
More

  Шофьорите на строителната техника, които блокираха Триъгълника на властта,  ще обжалват наложените им глоби от МВР

  Според МВР протестиращите водачи на тежката техника са нарушили Наредбата за организация на движението на територията на Столичната община, за което ще бъдат санкционирани

  Водачите на строителна техника, участвали в протестите на 11.10.2021 г. и на 12.10.2021 г. в Триъгълника на властта, ще обжалват наложените глоби, ако МВР прецени да ги санкционира. Това обявиха от Българска Браншова Камара „Пътища“, които бяха организатори на протеста. От камарата заявяват, че ще предприемат всички необходими действия, включително правна помощ за защита правата на хората, които са отстоявали справедливите си искания.

  От МВР съобщиха вчера, че водачите на тежкотоварните автомобили, участвали в протестите в столицата, се призовават в районните полицейски управления и ще им бъдат съставени съответните наказателни постановления. 

  От институцията припомнят, че на извънреден брифинг, състоял се на 10-ти октомври, са обяснили, че одобреният протест със съгласувателно писмо на Столичната община противоречи на разпоредбата на чл. 28 (1) от Наредбата за организация на движението на територията на Столичната община, Раздел VII, Ограничения на движението на ППС, с който се забранява влизането на товарни автомобили и строителни машини с допустима максимална маса над 4 тона от 07.00 до 21.00 часа в зона „Център“. За забраната за влизане на тежкотоварни машини е била уведомена и Българска браншова камара „Пътища“. 

  От МВР поясняват, че при провеждане на протестните действия техни служители са установили нарушаване на Закона за движение по пътищата и общински разпоредби, за което ще бъдат съставени наказателни постановления.