-0.5 C
София
петък | 03.12.2021 | 05:42:42
-0.5 C
София
петък | 03.12.2021 | 05:42:42

Шофьорите на строителната техника, които блокираха Триъгълника на властта,  ще обжалват наложените им глоби от МВР

Според МВР протестиращите водачи на тежката техника са нарушили Наредбата за организация на движението на територията на Столичната община, за което ще бъдат санкционирани

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Водачите на строителна техника, участвали в протестите на 11.10.2021 г. и на 12.10.2021 г. в Триъгълника на властта, ще обжалват наложените глоби, ако МВР прецени да ги санкционира. Това обявиха от Българска Браншова Камара „Пътища“, които бяха организатори на протеста. От камарата заявяват, че ще предприемат всички необходими действия, включително правна помощ за защита правата на хората, които са отстоявали справедливите си искания.

От МВР съобщиха вчера, че водачите на тежкотоварните автомобили, участвали в протестите в столицата, се призовават в районните полицейски управления и ще им бъдат съставени съответните наказателни постановления. 

От институцията припомнят, че на извънреден брифинг, състоял се на 10-ти октомври, са обяснили, че одобреният протест със съгласувателно писмо на Столичната община противоречи на разпоредбата на чл. 28 (1) от Наредбата за организация на движението на територията на Столичната община, Раздел VII, Ограничения на движението на ППС, с който се забранява влизането на товарни автомобили и строителни машини с допустима максимална маса над 4 тона от 07.00 до 21.00 часа в зона „Център“. За забраната за влизане на тежкотоварни машини е била уведомена и Българска браншова камара „Пътища“. 

От МВР поясняват, че при провеждане на протестните действия техни служители са установили нарушаване на Закона за движение по пътищата и общински разпоредби, за което ще бъдат съставени наказателни постановления.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук