30.11.2022 | сряда | 01:42

ВМРО закрива кампанията си в Крепчанския скален манастир

Публикувано:

Сподели поста:

Мястото е избрано неслучайно. В Крепчанския манастир са открити надписи, който датират от началото на Х век и са приети от учените за най-ранните записи на кирилица по нашите земи, от времето на Цар Симеон Велики. За нас от ВМРО е важно да помним и пазим историята и да съхраняваме българщината. Особено в тези тежки и размирни за цялото човечество времена. Нека не забравяме, че именно родовата памет и завета на дедите ни са ни съхранили като народ повече от 1300 години!

Това е и причината да изберем именно Крепчанския скален манастир за закриването на предизборната си кампания. Нас не ни вълнуват евтините политически шоу-програми, които ни бяха сервирани по предизборните студиа. Това е преходно политическо шоу, което удобно обслужва личните, корпоративните или чужди геополитически интереси, които „силните на деня“ политици защитават.

За нас е важно да знаем кои сме, от къде сме и какво културно-историческо наследство сме дали на Европа и света. Този паметник е едно от потвържденията, че именно благодарение на политиката на Св. Цар Борис – Михаил и приемането на учениците на Светите братя Кирил и Методий тук, в България, е създадена кирилицата. Средновековна България създава и дава на света кирилицата и с това допринася за запазването на славянската писменост в нейния първообраз – българската азбука. А надписите в манастира са само едно от доказателствата за това цивилизационно достижение.

Нека припомним също така, че именно ВМРО през 2019 г. се пребори да се върне историческата правда и най-българският празник – 24 май от тогава се преименува на „Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност“.

България над всичко!

* Крепчанският скален манастир се намира на около 2 километра югозападно от село Крепча на път към съседното село Голямо Градище. Манастирът е в скалите над шосето от дясната страна в посока Голямо Градище. В района има обозначително табло и малка отбивка за паркинг от лявата страна на пътя. Самото село Крепча се намира на около 19 километра северно от град Попово.

ИА newsONE
ИА newsONEhttps://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
облачно
3.4 ° C
4.5 °
2.8 °
90 %
2.6kmh
100 %
ср
3 °
чт
3 °
пт
5 °
сб
8 °
нд
5 °

Прочети още

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Нитова към Донев: Имате ли информация за областния управител на Хасково и връзката му с голям контрабанден внос от Турция

По-късно през деня областният управител е подал оставка „През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за...

На кръгла маса леви политически формации поставиха начало на съвместна работа

В рамките на кръгла маса под наслов "Лява България - идеи, политики, единение" представители на леви формации в...