27.01.2023 | петък | 07:37

ВМРО в подкрепа на референдума за запазване на българския лев, забрана на джендър пропагандата и съдбата на българската енергетика

Публикувано:

Сподели поста:

Трите теми са съдбоносни за българското общество. Народът трябва да избере сам бъдещето на България!

Изпълнителният комитет на ВМРО взе решение и дава своята подкрепа на Гражданския инициативен комитет за защита на българския лев, който поставя три важни за обществото въпроса във фокуса на бъдещ референдум, а именно:

1. Съгласни ли сте приемането на еврото в Република България да стане не преди доходите в страната да се изравнят със средните за Европейския съюз?  

2. Подкрепяте  ли запазването на въгледобива и топлоелектрическите централи, както и развитието на ядрената енергетика, включително чрез изграждане на нови мощности в Белене и Козлодуй?

3. Съгласни ли сте да се забрани със закон ЛГБТИ+ (джендър) пропагандата в детските градини, училищата, културните институции, както и във всяка държавна политика на Република България?

Гражданската инициатива на общественици като Ивайло Шопски, Благовест Бичаков, Евгени Генадиев, Магдалена Ташева и Александър Урумов се припокрива с дългогодишните битки на ВМРО за повишаване доходите на хората, запазване на икономическия суверенитет на страната, срещу опасното проникване на ЛГБТИ+ пропагандата в образователната система, както и за запазване на въгледобива и топлоелектрическите централи.

ВМРО е първата политическа сила, която още преди години предупреди, че зад Зелената сделка стоят интереси, целящи унищожаването на въгледобива в страната. Още преди подписването на Плана за възстановяване и развитие настоявахме тогавашното правителство на ПП и Кирил Петков да не приема условията за закриването на ТЕЦ-ове. Днес вече „белята“ е направена и колкото и шумно да се опитват партиите в 48-то НС да твърдят обратното, те изтъргуваха енергетиката на страната ни.  

Темата за развитието на ядрената енергетика също винаги е била приоритетна за ВМРО. Ние от години говорим, че липсата на адекватна държавна политика в областта обрича българските граждани на енергийна бедност, а държавата – на енергийна зависимост. 

По отношение на третия въпрос, поставен от гражданския инициативен комитет, то ние от ВМРО припомняме, че именно благодарение на нас беше предотвратено приемането на опасната Истанбулска конвенция в България. С това беше дадена едва първата заявка, че обществото ни няма да позволи ЛГБТИ+ пропагандата да подмени изконните християнски ценности и морал, които изповядва българското общество. Битката обаче не спира до тук. Ежедневно ставаме свидетели на всякакви опити по всички възможни канали за прокарване на джендър провокации и промиване на крехкото детско съзнание от най-ранна възраст. Тази тема беше зададена преди месеци и от част от представителите на другия инициативен комитет. Под натиска на партия „Възраждане“ обаче тя отпадна от дневния ред на техния комитет. Но не и на обществото!

Що се отнася до приемане на еврото, то още преди месеци Организационният съвет на партията прие решение, че България не трябва да влиза в еврозоната докато средните за страната доходи не се изравнят с тези на Европейския съюз. Само това може да гарантира запазване на стандарта на живот на българските граждани. Именно поради тази причина ние считаме, че въпросът, поставен от друг инициативен комитет, превзет от партия „Възраждане“ е национално предателство.

Да поставиш гаранционен срок за съществуването на български лев без ясна представа какво ще последва след 2043 г. и без гаранции за социално-икономическия статус на българските граждани е меко казано лицемерие. Това е опасно заиграване със страховете на хората и нелепо въвличане на една добра гражданска инициатива в предизборната кампания на един политически субект.

Изпълнителят комитет на ВМРО вярва, че тези въпроси са от национално значение и не трябва да бъдат политизирани от една политическа партия. Вярваме, че трябва да се подкрепи единствената гражданска инициатива, която отразява желанието на българите. Ето защо призоваваме всички свои членове и симпатизанти, както и всички български граждани, които изповядват или припознават принципите и моралните устои, залегнали във въпросите, да подкрепят Референдума на гражданския инициативен комитет за защита на българския лев, против джендър пропагандата и за запазване на енергийната независимост на България.

Новините от България

Следете новините от всяка община в България в национална информационна медия "България1".

meteoONE

София
облачно
-0.8 ° C
0 °
-1.2 °
96 %
0kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
2 °
вт
2 °
newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
облачно
-0.8 ° C
0 °
-1.2 °
96 %
0kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
2 °
вт
2 °

Прочети още

Оригиналният HBO драматичен сериал „Наследници“ се завръща с четвърти сезон на 27 март

Създаден от Джеси Армстронг, четвъртият сезон на наградения с Emmy® оригинален драматичен сериал на HBO Наследници дебютира в...

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа #саботаж #НПК #съдебна #реформа #разследване #ПП #ДБ #заседание #Възраждане #ИванГешев

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 26.01.2023 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -5 С до +9°С. Времето над страната е облачно. Слаб вятър духа в областите:...

Георги Първанов: Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата

Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата. Особено на фона на безпринципния изблик на любов...