fbpx
15.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 06:19

ВМРО протестира пред КЕВР срещу планирания скок на парното и тока

Протестът е предизвикан от готвеното шоково повишаване на цените

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

„Спрете износа на евтина електроенергия и блокирайте Зелената сделка. Не обричайте българите на бедност.“ С тези искания ВМРО блокира столичния бул. „Дондуков“ пред КЕВР. Протестът е предизвикан от готвеното шоково повишаване на цените на тока и парното.

„От една година говорим, че ще се стигне до тази патова ситуация в държавата, защото не се предприемат никакви адекватни мерки за овладяване на цените. Скокът ще обрече българските домакинства на трайна бедност. Това няма да реши кризата – ще я задълбочи,“ заявиха активистите от ВМРО. Те настояват за:

– Спиране износа на евтин ток;

– Стоп на Зелената сделка – мораториум на плащанията на зелените квоти, които вдигат неимоверно много цената от ТЕЦ-овете;

– Облагане на свръхпечалбите на производителите и търговците на електроенергия и подпомагане на всички крайни потребители от тези средства;

– Деидеологизиране на вноса на газ – цената на „правилната“ политика не я плащат кабинетът на Кирил Петков, а обикновеният българин.

Протестиращите настояха за оставките на всички представители на институциите, носещи отговорност за непрекъснато покачващите се цени и блокираха на няколко пъти движението по натоварения бул. „Дондуков“, предаде „Дарик“.

„Мотивите са ясни – неадекватната политика на това правителство по отношение на цените за българските граждани. В София парното се вдига с 40% и на много други места“, заяви съпредседателят на партията Александър Сиди.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here