fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 18:29:10
петък | 27.05.2022 | 18:29:10
28.8 C
София

ВМРО към КСНС: Ако отстъпите от позицията на България за РСМ, сме готови да свикаме референдум

Ангел Джамбазки заяви, че засега събирането им е мирно, но са в готовност да излязат на протест, ако има отстъпление от позицията на страната ни за РСМ

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

ВМРО излязоха на протест пред президентството. Демонстрацията им съпътства провеждането на Консултативния съвет при президента Румен Радев, който днес покани управляващите, за да обсъдят темата за еврочленството на Република Северна Македония.

Ангел Джамбазки от ВМРО заяви, че засега събирането им е мирно, но са в готовност да излязат на протест, ако има отстъпление от позицията на страната ни за РСМ.

В същото време привърженици на формацията скандираха: “И преди , и сега Македония е българска”.

Джамбазки разкри какъв ще бъде най-вероятно въпросът на референдума, който те ще организират, ако КСНС излезе с различна от досегашната позиция за Македония.

“Съгласен ли сте България да даде съгласие за начало на преговорите на Република Северна Македония само, ако изпълни изчерпателно следните български условия”, уточни той.

Демонстрантите настояват да бъдат гарантирани правата на българите в съседката ни, да се сложи край на езика на омразата и да се признае общата ни история.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук