fbpx
More

  ВМРО иска създаване на комисия за ревизия на дейността на гробищните паркове

  В доклада подробно се описват причините за създаването й

  От ВМРО в СОС иска създаване на комисия за ревизия на дейността на гробищните паркове. 

  Темата стана особено актуална след скандалните разкрития за извършвани незаконни погребения от служител в частна погребална агенция.

  Докладът е изготвен от председателя на „Патриоти за София“ Карлос Контрера е подписан и от Калоян Паргов и Веселин Калановски. Внесен е в Столична община на 5 май тази година и е отложен за разглеждане в СОС от предишната сесия на 12 май, но се очаква да бъде обсъден утре – 26 май. В доклада подробно се описват причините, които налагат създаването на „временна комисия на Столичен общински съвет с предмет „Анализ на дейността на ОП „Гробищни паркове“.

  Тази тема е отдавна във фокуса на ВМРО. Нееднократно нередности и злоупотреби са изнасяни на сесии и пред медиите и от друг общински съветник – Димитър Антов. 

  В 44-тото НС депутатите от ВМРО направиха промени в Закона за устройство на територията, които вменяват на общините задължението да регламентират гробищната дейност чрез нарочни наредби, тъй като единен закон в тази сфера все още няма. Тази промяна беше приета остро от погребалните агенции, които тогава даже излязоха на протест в центъра на София.