27.01.2023 | петък | 01:13

ВМРО: България трябва веднага да поиска от Брюксел да прекрати преговорите за членство на РС Македония в ЕС

Публикувано:

Сподели поста:

Тези на жълтите павета убийство ли чакат, за да разберат какво национално предателство направиха, вдигайки ветото, пита съпредседателят на ВМРО Александър Сиди

С остра публикация във Фейсбук страницата си Сиди реагира на недопустимата агресия, довела до тежки телесни повреди на секретаря на българския културен център в „Цар Борис III“ в Охрид.

Днес едно добро момче в Охрид беше зверски пребито. На етническа основа. Защото е българин. А днес да си българин в Македония отново е опасно. Точно така, както е било и преди сто години. Тогава, когато сръбските окупатори убиват, изнасилват, пребиват всеки, защото е българин. Не е първият случай на омраза. Вероятно няма да е и последен. Проблемът не е в озверялата сърбоманска, югоносталгична тълпа, обитаваща вардарския дял на нашата Македония обаче. Проблемът е в политиците. От двете страни на Осогово. Но най-вече от наша, гневи се съпредседателят на ВМРО.

За създалата се ситуация и ескалиращите случаи на омраза на етническа основа спрямо българите в РС Македония той обвинява персонално президента Радев, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият министър-председател от „Продължаваме промяната“, по чието време беше подписан т.нар. план „Макрон“ – Кирил Петков, преседелия на ДПС Карадайъ.

…и всички останали безгръбначни йесмени, които се съгласиха да предадат Македония… 

Александър Сиди дава за пример Гърция и гръцките политици, които  20 години не признаваха съществуването на независима Македония. В резултат на тази твърда политика накрая принудиха политиците в Скопие да сменят името на държавата и да сменят историята си.

Да сте чули за пребит грък?!? Няма и да чуете. Защото политиците в Атина знаят как да бранят националния си интерес! И никой безмозъчен политичар в Скопие не бе си помислил да насажда омраза срещу тях. Защото знае, че последствията за Македония ще са страшни, прави анализ войводата.

В емоционалния си пост той прави паралел с българската политика, наложена в последната година и половина. 

За разлика от тях нашите продажници показаха, че са безгръбначни. Че не правят нищо. Че не могат да отвърнат на агресията, защото ги е страх от някой брюкселски чиновник…

Докато едно момче, един българин в Македония, бере душа, само защото е българин, нашето Външно министерство сигурно ще пише нота. Ще я прати за одобрение в Брюксел преди да я обяви. Ще каже, че не одобрява такива действия. И поредният чиновник ще се прибере да плюска вкъщи, доволен от свършената работа, коментира още ситуацията съпредседателят на ВМРО.

В заключение той дава бързо и адекватно решение на настоящите „силни на деня“ политици, а именно незабавно да бъдат спрени всички разговори за напредък на преговорите за ЕС на РС Македония и пълен бойкот на всички официални срещи, на които присъстват политици от „…от тая клета сръбска провинция“. 

Не да ги отлагаме. Да ги спрем! Дотогава, докато и последният българомразец не престане да съществува в тая наша Македония! 

Или чакаме вече да бъде убит някой?! Само защото е българин, пита още Александър Сиди.

Припомняме, че над КЦ „Цар Борис III“ в Охрид за краткото време от откриването му миналата година бяха направени две покушения. Едното – нападение с камъни, а второто – стрелба с боен пистолет. Логично след никаква реакция от страна България, последва и тежко физическо нападение, довело секретаря на клуба до животозастрашаващо състояние. 

По-рано през миналата година беше опожарен и КЦ „Иван Михайлов“ в Битоля, след което реакцията на българските политици беше да пуснат безнаказано Македония по пътя към ЕС.

Единствено присъствието на ВМРО в 43-тото и 44-тото НС беше гарант и доведе до реална защита на българския национален интерес в Македония. И поради тази причина бяхме умело отстранени от политическата сцена. За да могат вече две години марионетките на брюкселските бюрократи и американските клакьори да изпълняват послушно зададените задачи и да търгуват на едро Родината ни.

Новините от България

Следете новините от всяка община в България в национална информационна медия "България1".

meteoONE

София
слаб снеговалеж
-0.8 ° C
-0.4 °
-1.2 °
96 %
0kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
вт
-1 °
newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
слаб снеговалеж
-0.8 ° C
-0.4 °
-1.2 °
96 %
0kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
вт
-1 °

Прочети още

Оригиналният HBO драматичен сериал „Наследници“ се завръща с четвърти сезон на 27 март

Създаден от Джеси Армстронг, четвъртият сезон на наградения с Emmy® оригинален драматичен сериал на HBO Наследници дебютира в...

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа #саботаж #НПК #съдебна #реформа #разследване #ПП #ДБ #заседание #Възраждане #ИванГешев

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 26.01.2023 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -5 С до +9°С. Времето над страната е облачно. Слаб вятър духа в областите:...

Георги Първанов: Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата

Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата. Особено на фона на безпринципния изблик на любов...