2.12.2022 | петък | 02:30

Влизаме в немския коледен базар в София със „зелен сертификат“

Публикувано:

Сподели поста:

Тази година достъпът до немския коледен базар, ще бъде със „зелен сертификат“. От това изискване ще бъдат освободени само децата до 18 години. За улеснение на посетителите на Градската градина, в която ще се настани коледният дух, ще има и лаборатория, в която да се тестват, желаещите да влязат.

А от днес до 21 декември, коледното градче – базар ще бъде отворено за посетители, всеки ден от 11:00 – 22:00 часа.

Снимка: Владимир Христовски

Традиционно от коледните къщички, ще се носи аромат на греяно вино, щолен, цър-пъркащи вурстчета и много други кулинарни изкушения. От другите щандовете ще може да си закупите ръчно изработени подаръци, коледна декорация, свещи от пчелен восък, плетива и какво ли още не.

На откриването тази вечер дядо Коледа ще се разходи из целия базар и ще раздава бонбони на най-малките посетители. Ще звучат немски и австрийски шлагери, изпълнени от Армин Ян Хофман.

Роден във Виена, той от няколко години живее в София и традиционно пренася чрез песните си немския коледен дух в българската столица.

На базара ще има и много изненади за посетителите, които организаторите запазват в тайна.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
1.7 ° C
3.4 °
1.5 °
87 %
1.5kmh
100 %
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °
вт
6 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху