fbpx
18.2 C
София
сряда | 25.05.2022 | 01:16:23
сряда | 25.05.2022 | 01:16:23
18.2 C
София

Влизаме в 2022 година заедно и с много музика

В някои градове концертите и зарята са отменени

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

С празнични концерти в много градове на страната ще бъде посрещната Новата 2022 година.

Във Велико Търново той ще започне в 23 ч. на откритата сцена на площад “Майка България”, а в полунощ ще започне светлинното шоу, но без фойерверки.

Ансамбъл “Пирин” ще представи концерт-спектакъл на площад “Георги Измирлиев” в Благоевград в 23 часа.

С празничен концерт, но без традиционната новогодишна заря, ще бъде посрещната 2022 година в Симитли.

Концерт “Да посрещнем заедно Новата 2022 година” ще има от 22 ч. на площад “Свобода” в Русе.

Плевен ще посрещне новата година на централния градски площад “Възраждане” с концерт, който ще започне от 21.30 ч.

В Добрич от 12 ч. часа на пл. “Свобода” ще се състои предновогодишен концерт на ансамбъл “Добруджа”, пише БНТ.

В Пазарджик новогодишният концерт ще се състои от 23 ч. пред драматичния театър в града. Зарята в града ще бъде заменена от светлинно шоу, без звук. Спестените средства от 8 хиляди лева ще бъдат използвани за местна кауза, по предложение на гражданите. Новогодишната заря се отменя и във Велинград.

Концертът в Шумен е от 22.30 ч. на откритата сцена в парка до Общината.

В Кубрат от 11 ч. в читалище “Св. Св. Кирил и Методий-1891” ще се раздават баница с късмети и по чаша вино на гражданите. А от 23.30 ч. на централния площад ще се състои празнична програма.

Заради противоепидемичните мерки в страната Община Мездра реши, че традиционното посрещане на Новата година на градския площад няма да се състои. Средствата, предвидени за тържеството, ще бъдат предоставени на възрастни хора в нужда и на ученици с изявени дарби и творчески заложби.

Същото решение беше взето и за София, където за втора поредна година традиционният концерт „Сцена под звездите“ се отложи. Вместо него Столичната община организира светлинно шоу, което започва в 19 часа, пред БНБ. Управата на града реши да отмени празничната заря и да подкрепи инициативата на фондация “Четири лапи”, с която се цели да се намали страха и стреса у животните, както и в болните хора и децата.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук