28.11.2022 | понеделник | 02:56

Власт предадена, власт приета

Публикувано:

Сподели поста:

Кирил Петков прие прие поста на министър-председател от Стефан Янев на церемония в Министерския съвет, на която присъстваха министрите от служебния кабинет, както и новоизбраните министри в редовното правителство.

„До тук бяха обещанията, сега започват действията. Да се захващаме за работа“. Това каза новоизбраният премиер след символичното приемане на властта.

Той заяви още, че много се радва, че днес продължават промяната, която са започнали преди 7 месеца.

„С много от вас работихме рамо до рамо. С много от вас имахме тежки задачи, с които успяхме да направим първи големи стъпки в подхода към една нова България. България, в която да има прозрачност, нулева толерантност към корупцията и промяна на стария модел започна. Аз съм пръв между равни“, заяви Петков.

Снимка: NewsOne

Вече бившият служебен премиер и настоящ министър на отбраната Стефан Янев каза, че за министрите в двете служебни правителства, работата им е била изпълнена с изпитания и безсънни нощи.

„Надявам се, че направихме България различна. Една добра база за бъдещи реформи. Вярваме, че наследството, което оставяме, е в основата на кредото на партията мандатоносител – промяната. България се нуждае от промяна, българите очакват справедливост, сигурност и да живеят в благоденстваща нормална държава“, заяви Янев.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
2.1 ° C
2.6 °
1.8 °
92 %
1kmh
100 %
пн
3 °
вт
4 °
ср
5 °
чт
5 °
пт
4 °

Прочети още

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 27.11.2022 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -4 °С до +13 °С. Времето над страната е предимно облачно. Слаб...

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Весела Лечева ще участва в Съвета по образование, младеж, култура и спорт в Брюксел

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и заместник-министър Петър Бучков отпътуваха за Брюксел днес, където утре и...

Литературният феномен „Ордеса“ е вече на български

Разтърсващ и дълбок, романът е посветен на любовта, загубата и паметта Познат на българската публика със своята поезия, забележителният...