fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 01:59:52
събота | 28.05.2022 | 01:59:52
21.1 C
София

Владимир Путин: През изминалата година в Русия са предотвратени 32 атентата

Той отчете значително намаляване на терористичната заплаха към страната

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Тази година на територията на Русия са били предотвратени 32 терористични атентата. Това съобщи президентът Владимир Путин по случай професионалния празник на служителите в силите за сигурност, предаде БНР.

Той отчете значително намаляване на терористичната заплаха в Русия през последните години.

„През последните 11 години са били предотвратени повече от 200 терористични атентата. Броят на престъпленията с терористичен характер през този период е намалял многократно. През 11-те месеца на отиващата си година са били предотвратен 61 такива престъпления, включително 32 терористични атентата“, посочи още президентът на Руската федерация.

Сред приоритетите пред службите Путин открои работата на контраразузнаването, борбата с корупцията и защитата на държавните граници.

„Нашите граждани очакват от вас нови успехи и в борбата с екстремизма. Това е пряка заплаха за единството на Русия. Трябва категорично да се пресичат всякакви прояви на ксенофобия, социална и религиозна вражда“, заяви още той.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук