fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 15:37

ВКС потвърди присъдата от 5 години затвор за Ценко Чоков

Върховният касационен съд обаче намали наказанието на неговия син

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди присъдата от пет години затвор на бившия кмет на село Галиче Ценко Чоков, съобщиха от прокуратурата. Решението е окончателно. Чоков беше осъден от Апелативния специализиран съд за отвличане, нанасяне на средна телесна повреда и палежи. 

ВКС намали обаче наказанието на сина на Чоков от седем на пет години затвор. Той беше подсъдим за изнудване чрез закана за убийство и нанасяне на телесни повреди. Върховният съд го оправда по обвинението за незаконна банкова дейност.

Делото срещу Чокови влезе в съда през 2017 г., а на 10 май 2018 г. първоинстанционният Специализиран наказателен съд осъди Ценко Чоков на четири години и шест месеца, а синът му получи четиригодишна присъда.

От прокуратурата допълват, че в решението си ВКС подчертава особената жестокост, с която осъдените са извършвали насилие над жертвите си, най-често в съучастие, предава БТА.

Със същото решение ВКС потвърди и петгодишните наказания, наложени от Апелативния специализиран наказателен съд на подсъдимите Димитър Каменов и Иван Тодораков.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img